[Vrachtwagenreclame] Hoe de opvallende roze EasyToys vrachtwagens Nederland veroveren! - Trayler
TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240

[Vrachtwagen reclame] Hoe de opvallende roze EasyToys vrachtwagens Nederland veroveren!

[Vrachtwagen reclame] Hoe de opvallende roze EasyToys vrachtwagens Nederland veroveren!

TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240
Group 49313

De afgelopen jaren is gebleken hoe onvoorspelbaar de economie kan zijn. Tekort aan personeel, verstoring in productie, vertraagde leveringen en oplopende kosten. Binnen het transport zijn het uitdagende jaren geweest. Ook voor het komende jaar blijven deze uitdagingen aanhouden. Transportbedrijven zijn steeds meer geneigd om te kijken naar manieren om kosten te besparen of extra omzet te generen.

Eric Idema, CEO van EasyToys, sprak onlangs de verwachting uit in gesprek met het E-commerce News Nederland een omzet van 50 miljoen binnen 3 jaar te gaan halen. Door telkens met een leuke en speelse manier onder de aandacht te komen proberen zij het taboe te doorbreken die op seksspeeltjes rust. De nieuwe shirtsponsor van FC Emmen (wat een ongelooflijke marketingstunt is gebleken) is in 2022 de samenwerking met Trayler begonnen voor vrachtwagenreclame. De knalroze trailers zijn elke dag onderweg in Nederland. Maar waarom vrachtwagenreclame? En wat krijg je ervoor terug?

Group 49313

“Gisteren besteld, vandaag gekomen”

Eric Idema; “wij proberen telkens op een ludieke manier de aandacht te trekken en met het hebben van eigen vrachtwagens (dat is het idee wat je creëert) proberen wij dagelijks een grote en potentiële doelgroep aan te spreken. Ik krijg nu regelmatig reacties en foto’s opgestuurd van voorbijgangers en ook online is het een groot succes gebleken”.

Branding en naamsbekendheid vergroten is een belangrijk instrument om onze doelstelling te gaan halen. De vrachtwagens zijn ontworpen om een glimlach op het gezicht van voorbijgangers te krijgen. Met de leuke tekst op de zijkanten: 'Gisteren Besteld, Vandaag Gekomen’ en achterop: 'van Aaaah naar Beter' probeer je de positieve associatie op te zoeken en wederom op een speelse manier onder de aandacht te komen.

Buitenreclame: wat doet het eigenlijk?

Het hebben van eigen vrachtwagens is tastbaar, dit maakt het veelzijdig. Zo is op social media slim gebruik gemaakt van de vrachtwagens door leuke content te maken, waaronder een interview tussen de eigenaar van EasyToys en Trayler. Dit bericht is op LinkedIn alleen al meer dan 30.000 keer bekeken op het profiel van Eric Idema (CEO EasyToys). Hier vallen de andere profielen nog buiten (bedrijfspagina EasyToys, Facebook, bedrijfspagina Trayler, enzovoort). Op deze manier breng je de vrachtwagen gelijk onder de aandacht en is er meetbaar resultaat.

Een ander voorbeeld voor het inzetten van de vrachtwagen is tijdens de Huishoudbeurs in de RAI. Jaarlijks komen hier 200.000 mensen op af die de nieuwste trends en ontwikkelingen volgen op het gebied van o.a. mode, gezondheid, koken, wonen en vrije tijd. De vrachtwagen is elke dag zichtbaar geweest op de parkeerplaats voor alle bezoekers.

Met Google Adwords is er geadverteerd op de zoekwoorden “EasyToys vrachtwagen” en over een periode van 1 augustus tot en met 6 oktober is er maar liefst 528 keer gezocht in Google met deze zoekwoorden. Daarnaast wordt er met de kortingscode “vrachtwagen” ingespeeld op deze klanten en krijg je 10% korting in de webshop.

Online & Offline moeten elkaar versterken

Regelmatig worden de vrachtwagens door middel van filmpjes en foto’s op verschillende sociale media kanalen van EasyToys ingezet. Trayler zorgt er daarnaast voor dat de vrachtwagens elke dag onderweg zijn en minimaal 80.000 kilometer per jaar rijden. Het is al langer bekend dat online en offline elkaar moeten versterken, dit is een schoolvoorbeeld uit de praktijk.

Evertine Magerman (PR EasyToys); “uiteindelijk heeft het voordeel van offline reclame voor ons dat we 360 graden campagnes draaien. Men hoort ons op de radio, ziet ons op het internet en vervolgens zie je een vrachtwagen rijden met EasyToys erop. Waardoor je iemand 3 tot 6 keer bereikt met verschillende reclame-uitingen. Dit maakt het heel erg krachtig en zorgt ervoor dat men je echt onthoudt”.

Bron: https://www.emerce.nl/wire/vrachtwagenreclame-hoe-opvallende-roze-easytoys-vrachtwagens-nederland-veroveren

Kom alles te weten over Moving billboards

trayler-brochure

Over trailer verscheen ook artikelen in:

Scroll to Top