De toekomst is circulair - Trayler

de toekomst is circulair

Trayler & Vanhulley blazen nieuw leven in oude vrachtwagenzeilen

Een circulaire economie vraagt om duurzaam denken en doen. Maar met een goede wil, creativiteit en samenwerking kom je al snel tot leuke, duurzame oplossingen. Zo is Trayler de samenwerking aangegaan met Vanhulley om oude vrachtwagenzeilen om te toveren tot nieuwe producten. Denk hierbij aan een shopper, laptophoes of keukenschort, voorzien van een eigen design of logo. En in overleg is er nog veel meer mogelijk: superleuk toch? Zo zie je maar dat een circulaire economie best heel leuk kan zijn. Maar dit project heeft meer positieve kanten…

Eerlijke kansen voor een eerlijke toekomst

Vanhulley biedt vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerktraject van een jaar. Vanhulley geeft deze vrouwen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt om zo actief deel te nemen aan onze samenleving. Naast het bijdragen aan een circulaire economie, steunt het leerwerktraject op 5 sterke pijlers, te weten:

  • (beter) Nederlands spreken
  • een mbo-opleiding op niveau 1
  • werkervaring opdoen, onder meer door nieuwe producten te maken van ‘oude’ materialen
  • uitbreiding van het sociale netwerk
  • talentontwikkeling: kennis opdoen over wie je bent, wat je leuk vindt en waar je goed in bent

Van een prullenbak tot een laptophoes

De Vanhulley-vrouwen kunnen van ‘oude’ materialen zoals vrachtwagenzeilen 101 nieuwe dingen maken. Van prullenbak tot laptophoes. En van shopper tot pennenbakje. De vrouwen draaien werkelijk nergens hun hand voor om. Wat er gemaakt wordt, kan dagelijks gebruikt worden. Zowel thuis als op kantoor. En zeg nu zelf, hoe leuk is het om jouw oude vrachtwagenzeil te laten omtoveren tot een keukenschort met jouw vrachtwagen-ontwerp erop? Wil je er nóg iets leukers van bakken? Wat dacht je dan van een cadeauverpakking? Origineler weggeven bestaat haast niet.

IMG_0459
IMG_0447
IMG_0452

Concreeto geeft het goede voorbeeld

Concreeto heeft haar vrachtwagenzeilen door Vanhulley laten recyclen tot handige shoppers. Dagelijks bruikbare tassen voor alle medewerkers in de huisstijl van Concreeto. Circulariteit speelt een belangrijke rol bij Concreeto en met deze opdracht slagen zij erin om hun vrachtwagenzeilen op een leuke manier te hergebruiken. Samen gaan we verspilling van oude, maar bruikbare, materialen tegen en maken we de 'circulaire’ cirkel rond. Goed nieuws toch?

bel mij voor inspiratie over de integratie van circulair denken in jouw merk

we helpen je graag

Scroll to Top