Van zeil tot shopper: Trayler's circulaire vrachtwagenzeilen - Trayler
TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240

Van zeil tot shopper: Trayler's circulaire vrachtwagen-zeilen

TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240
Group 49313

Wat gebeurt er met de enorme vrachtwagenzeilen, nadat ze niet meer de functie van reclame onderweg voldoen? Concreeto, een jarenlange klant van Trayler, weet hier raad mee. De zeilen die eens de Nederlandse wegen sierden, hebben een nieuwe bestemming gekregen. In samenwerking met Vanhulley worden de oude materialen gerecycled tot nieuwe en bruikbare producten.

Group 49313

Een eerlijke toekomst

Vanhulley is een duurzame en maatschappelijke onderneming met een hart van goud. Ze bieden vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerktraject van een jaar. Gedurende dit jaar krijgen de vrouwen de kans om zichzelf te ontwikkelen, waarna ze een eerlijke kans tot toetreding van de arbeidsmarkt krijgen. Het traject van Vanhulley steunt op vijf pijlers:

  1. Gedurende een jaar krijgen de vrouwen een opleiding
  2. De vrouwen van Vanhulley krijgen hulp op het gebied van taal
  3. Er wordt gewerkt aan netwerkuitbreiding door middel van evenementen
  4. De vrouwen krijgen ervaring op het gebied van werknemersvaardigheden
  5. Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent: Vanhulley steunt talentontwikkeling

De Vanhulley-vrouwen toveren oude materialen om tot nieuwe producten. Van shoppers tot keukenschorten, en van pennenbakjes tot laptophoezen: de vrouwen draaien nergens hun hand voor om.

Een nieuw begin

De samenwerking tussen Concreeto en Vanhulley heeft geresulteerd in een prachtig project: het recyclen van oude vrachtwagenzeilen tot meer dan 130 stijlvolle shoppers. Deze gepersonaliseerde Concreeto shoppers zijn een leuke en persoonlijke gift voor hun werknemers. Daarnaast hebben de Vanhulley vrouwen ook een persoonlijke tint toegevoegd, door de items met liefde en zorg te maken.

Bekijk de video hieronder voor het verhaal van Concreeto en Vanhulley.

Circulariteit de nieuwe norm

Het initiatief van Vanhulley en Concreeto illustreert het groeiende belang van circulariteit in onze economie. In plaats van een lineair model waarbij producten na gebruik worden weggegooid, streven we naar een circulaire economie waarin grondstoffen worden hergebruikt en gerecycled. Door oude materialen een nieuw leven te geven, verminderen we niet alleen afval en vervuiling, maar stimuleren we ook sociale inclusie en economische groei. Duurzaam ondernemen op zijn best!

Trayler als partner in duurzame transitie

Het verhaal van Concreeto, Vanhulley en Trayler is een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen samenwerken om positieve veranderingen teweeg te brengen. Trayler hecht waarde aan de circulaire levensloop van onze vrachtwagenzeilen. De samenwerking die we zijn aangegaan met Vanhulley helpt ons om impact te maken. Door middel van creativiteit, samenwerking en een toewijding aan duurzaamheid kunnen we een verschil maken, niet alleen in de wereld van vandaag, maar ook voor de generaties die nog komen.

Kom alles te weten over
Moving billboards

Over trailer verscheen ook artikelen in:

Scroll to Top