Reclame maken voor je bedrijf met vrachtwagens! - Trayler
TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240

Reclame maken voor je bedrijf met vrachtwagens!

Reclame maken voor je bedrijf met vracht-
wagens!

TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240
Group 49313

Door de jaren heen zijn de manieren waarop je reclame kunt maken voor je bedrijf flink veranderd. Tegenwoordig zul je als ondernemer vooral op het internet de aandacht van je doelgroep willen trekken. Consumenten zijn namelijk meer online dan ooit, al zijn mensen natuurlijk ook nog veel op de weg te vinden. Zo is een van de tips voor reclame maken voor je bedrijf dan ook om je vrachtwagens te bestickeren met reclame van je onderneming! Gratis reclame maken voor je bedrijf kun je zelfs heel goed en eenvoudig doen met vrachtwagenbestickering. Hieronder lees je daar meer over.

reclame-maken-voor-je-bedrijf-met-vrachtwagens-1
Group 49313

Effectiever dan ooit!

Vrachtwagenreclame wordt door veel marketingexperts beschreven als een verouderde manier van adverteren. Toch is dat niet het echt het geval. Reclame maken voor je bedrijf kun je op deze wijze juist goed doen tegenwoordig aangezien het effectiever is dan ooit. Dit komt doordat in vrachtwagens moderne technologie geïnstalleerd kan worden. Hierbij kun je denken aan tracking-apparaten en beacon-analyse. Zo kun je gratis reclame maken voor je bedrijf door aangepaste demografische doelgroepen te targetten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat veel van de grootste bedrijven ter wereld gebruik maken van vrachtwagenreclame. Goede voorbeelden van deze ondernemingen zijn McDonalds en Coca-Cola. Nederlandse bedrijven die de vrachtwagenreclame van Trayler gebruiken zijn onder meer Easytoys en Gadero, zoals je kunt zien in ons portfolio.

Inspiratie opdoen

Om de juiste afbeeldingen te kunnen verzamelen, zul je waarschijnlijk eerst inspiratie moeten opdoen. Een vrachtwagen wrappen kun je namelijk niet doen zonder te weten hoe andere bedrijven dit doen. Gelukkig kun je op het internet veel foto’s zien van andere vrachtauto’s die voorzien zijn van advertenties. Ook door simpelweg op de Nederlandse snelwegen te rijden kun je mogelijk geïnspireerd worden door de vrachtwagens met reclame die je passeert. Veel bedrijven willen het liefst een foto verwerken in hun ontwerp voor de vrachtwagen bestickeren. Alhoewel dat mogelijk is, moet er dan wel een afbeelding met een zeer hoge resolutie gebruikt worden. Dit kun je zelf maken, maar je kunt ook een stockfoto kopen. Door online inspiratie op te doen, kun je erachter komen of er geschikte foto’s te koop aangeboden worden.

Waarom vrachtwagenreclame gebruiken?

Waarom vrachtwagen-
reclame gebruiken?

Advertenties op vrachtwagens is een van de beste tips reclame maken voor je bedrijf. Dit heet te maken met allerlei redenen. Zo kun je de naamsbekendheid van je onderneming flink verhogen. Je moet hierbij routes kiezen voor de vrachtwagens die goed aansluiten bij je doelgroep. Daarnaast is vrachtwagenreclame ook nog eens erg kosteneffectief ten opzichte van andere vormen van marketing. Deze manieren vergen niet alleen meer tijd, ze zijn dus ook nog eens duurder. Hoe reclame maken voor je bedrijf? Met vrachtwagens dus, ook vanwege de volgende voordelen.

Daarnaast is het gewoon erg moeilijk om te branding te realiseren. Vaak is het een lange termijn traject (lees jaren) waar veel geld in omgaat en niet gelijk resultaat oplevert. Dit zorgt ervoor dat marketeers, directeuren en ondernemers hier niet gelijk op sturen wat in ons opzicht erg zonde is. Want sterke merken groeien sneller, genereren meer omzet en realiseren betere resultaten.

reclame-maken-voor-je-bedrijf-met-vrachtwagens-2

Genereert een positieve mening

Vrachtwagenadvertenties werken op een subtiele manier, wat bij veel andere manieren voor reclame maken voor je bedrijf niet het geval is. Vrachtwagenreclame is normaliter niet invasief en ook niet in-to-your-face, terwijl ze toch wel opvallen. Dit komt voornamelijk doordat het full colour ontwerpen zijn die opvallend zijn en hierdoor ook direct memorabel zijn. Zo laten ze een positieve mening achter bij de doelgroep, wat bij andere advertenties niet altijd het geval is!

Bespaart geld

Vrachtwagenadvertenties zijn bovendien ook nog eens erg kosteneffectief. Voor ondernemers met een beperkt marketingbudget is zo goed als gratis reclame maken voor je bedrijf dus mogelijk met deze methode. Toch geldt dat niet alleen voor bedrijven met weinig geld, eigenlijk zou elke onderneming gebruik moeten maken van vrachtautoreclame. Deze advertenties zijn juist een goede aanvulling op de marketingmethoden die je misschien nu al toepast binnen je bedrijf!

Vergroot bereik

Het grootste voordeel van vrachtwagenreclame is misschien wel het bereik. Je wilt met je marketingimpulsen natuurlijk veel publiek bereiken en dat is dus zeker mogelijk met behulp van de vrachtwagenadvertenties. Waardoor dit het geval is? Nou, simpelweg doordat er dagelijks ontzettend veel mensen op de Nederlandse snelwegen rijden! Als een vrachtwagen onderweg is met je reclame op de zijkant zal dit dus automatisch door veel Nederlanders gezien worden. Zo heeft vrachtwagenmarketing meer bereik dan veel andere vormen van adverteren!

placeh-video

Werken vrachtwagenadvertenties echt?

Werken vrachtwagen-
advertenties
echt?

Dat je na het lezen van deze pagina nog wat twijfelt over vrachtwagenreclame snappen we op zich wel. Echter kunnen we deze twijfels snel wegnemen want, ja, vrachtwagenadvertenties werken echt! Een reclame aan de zijkant van een vrachtauto is vaak zelfs effectiever en handiger dan andere traditionele marketingmethoden! Een van de beste tips voor reclame maken voor je bedrijf is dan ook om in je marketingstrategie vrachtwagenreclames op te nemen. Je bespaart op deze manier bovendien flink wat centen, wat een ondernemer natuurlijk fijn vindt. Dit bespaarde geld kun je vervolgens voor andere doeleinden inzetten binnen je bedrijf, wellicht voor andere marketingmethoden bijvoorbeeld. Helemaal gratis reclame maken voor je bedrijf is niet mogelijk met vrachtauto marketing, maar alsnog is het een stuk goedkoper dan veel andere advertentiemethoden!

Kom alles te weten over Moving billboards

trayler-brochure

Over trailer verscheen ook artikelen in:

Scroll to Top