Zo werkt een vrachtwagen bestickeren of wrappen - Trayler
TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240

Zo werkt een vrachtwagen bestickeren of wrappen.

Zo werkt een vracht-
wagen bestickeren of wrappen.

TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240
Group 49313

Het is altijd een goed idee om je vrachtwagen van stickers of zelfs een hele wrap te voorzien. De ruimte op de zijkanten van de auto zijn namelijk zeer geschikt voor advertenties, net als de achterzijde. Dit komt doordat deze ruimte normaliter leeg zou zijn, terwijl elke dag veel mensen ernaar kijken als ze net als de vrachtauto onderweg zijn. Daarom is de vrachtwagen bestickeren dus zo’n goed idee! Ben je benieuwd naar hoe het vrachtwagen wrappen proces in zijn werk gaat? Hieronder leer je welke stappen je moet ondernemen om ervoor te zorgen dat Trayler je auto van advertenties voorziet!

Group 49313

Maak je ontwerp voor je eigen vrachtwagen!

trayler-artikel-zo-werkt-een-vrachtwagen-bestickeren-of-wrappen-ontwerp -

Informatie verzamelen

Voordat je start met het maken van het design voor je bestickeren vrachtwagen moet je een nauwkeurig sjabloon hebben. Hiervoor moet je weten wat de afmetingen van je advertenties kunnen zijn. Zo kun je vervolgens een design creëren dat op schaal is en daardoor direct geprint kan worden. Je wilt immers niet dat je kosten vrachtwagen wrappen oplopen doordat je eerst een fout ontwerp aanleverde. Zorg er dus voor dat je de benodigde informatie verzamelt voordat je start met het design. Met name de afmetingen zijn hierbij cruciaal, maar ook moet je weten in welk bestand je het ontwerp uiteindelijk moet aanleveren. Zorg er bovendien voor dat je de juiste afbeeldingen alvast hebt verzameld.

trayler-artikel-zo-werkt-een-vrachtwagen-bestickeren-of-wrappen-ontwerp -2

Inspiratie opdoen

Om de juiste afbeeldingen te kunnen verzamelen, zul je waarschijnlijk eerst inspiratie moeten opdoen. Een vrachtwagen wrappen kun je namelijk niet doen zonder te weten hoe andere bedrijven dit doen. Gelukkig kun je op het internet veel foto’s zien van andere vrachtauto’s die voorzien zijn van advertenties. Ook door simpelweg op de Nederlandse snelwegen te rijden kun je mogelijk geïnspireerd worden door de vrachtwagens met reclame die je passeert. Veel bedrijven willen het liefst een foto verwerken in hun ontwerp voor de vrachtwagen bestickeren. Alhoewel dat mogelijk is, moet er dan wel een afbeelding met een zeer hoge resolutie gebruikt worden. Dit kun je zelf maken, maar je kunt ook een stockfoto kopen. Door online inspiratie op te doen, kun je erachter komen of er geschikte foto’s te koop aangeboden worden.

Ontwerp maken

Voor een vrachtwagen wrappen heb je uiteraard een design nodig. Met de verzamelde informatie en opgedane inspiratie kan dit gecreëerd worden. Het is mogelijk om hierbij gebruik te maken van foto’s, dit hoeft echter niet. Je kunt er ook voor kiezen om in de advertentie alleen tekst op te nemen, al is het altijd een goed idee om je logo te verwerken in het ontwerp dat op je vrachtauto komt. Weet overigens wel dat het design dat je hebt gemaakt nooit 100 procent overeenkomt met hoe het eruit ziet nadat het bestickeren vrachtwagen gedaan is. Dit is vrijwel onmogelijk namelijk. Daarnaast is het bij het maken van het ontwerp verstandig om gebruik te maken van tutorials die je op het internet kunt vinden. Zo vergroot je de kans dat je design voor je vrachtwagen wrappen goed zal slagen!

Ontwerp toepassen

Nadat je hebt bepaald hoe het design van je advertentie er uit moet komen te zien, kun je het ontwerp toepassen op je sjabloon. Dit kun je doen met behulp van zowel Adobe Illustrator als Adobe Photoshop. Echter is het over het algemeen beter om voor het eerste programma te kiezen. Dit komt doordat je in sommige gevallen alleen maar een vectorbestand mag aanleveren voor je vrachtwagen bestickeren. Dit is dus alleen mogelijk met Adobe Illustrator en niet met Photoshop. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn en daardoor kun je soms alsnog Adobe Photoshop inzetten voor het ontwerp. Gebruik ook zeker de volgende basiszaken bij het toepassen van het design op de sjabloon:

  • Je documentkleurmodus moet ingesteld zijn op CMYK
  • De verhouding moet 1:10 zijn
  • De document-ppi moet ingesteld zijn op 720
  • Alle lettertypen moeten geconverteerd worden naar contouren
  • Alle onderdelen moeten georganiseerd zijn in afzonderlijke lagen

Bestanden aanleveren

Nu is het ontwerp klaar en ben je dus klaar voor je vrachtwagen bestickeren. Natuurlijk kun je dit niet zelf doen, dit moet je juist laten doen door de experts van Trayler. Neem hiervoor contact met ons op! Ook zul je het bestand van je design aan moeten leveren. Zorg er hierbij voor dat je het een duidelijke naam geeft zodat we precies weten dat het je ontwerp is. Ook zullen we hierbij de kosten vrachtwagen wrappen afspreken, al kunnen we dit natuurlijk ook al eerder in het proces doen.

Kom alles te weten over Moving billboards

trayler-brochure

Over trailer verscheen ook artikelen in:

Scroll to Top