Design je eigen Moving Billboard - Trayler
TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240

Design je eigen Moving Billboard

TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240
Group 49313

Je eigen moving billboard rijdt straks rond in Nederland. Hoe tof is dat! Of jouw billboard nu rijdt of stilstaat, het is belangrijk dat hij opvalt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw vrachtwagenreclame de aandacht van alle automobilisten trekt? 

We vertellen je in deze blog meer over het succesvol ontwerpen van een moving billboard, zodat jij straks een tof, uniek en opvallend design krijgt. Een ontwerp dat écht impact maakt. Dus: ‘Buckle up! It’s gonna be a bumpy ride, but we promise it’s gonna be okay!’

Group 49313

Inspiratie voor vrachtwagenreclame

Ga vrij en onbevangen aan de slag met het ontwerpen van jouw moving billboard. Want vrijheid en creativiteit zetten aan tot onderzoeken, vrij denken, experimenteren en dit leidt tot de creatie die we wensen. Ben je onzeker of iets wel werkt, of dat het ontwerp leesbaar blijft? Wees gerust, je hoeft nooit opnieuw het wiel uit te vinden. En wil je inspiratie over hoe andere merken dat deden? Ga naar ons Instagram- of LinkedIn-profiel. Daar plaatsen we regelmatig updates over merken die er ook voor gekozen hebben om trailermade advertising in te zetten. Daarnaast kijken en denken wij graag met je mee – en sturen we zo nodig bij. Hieronder vind je alle overwegingen die je moet meenemen in het designproces of voor het schrijven van je briefing voor de graphic designer.

Most Wanted Luxury

2. Schaalbaarheid en duidelijke communicatie

Bij het ontwerpen van de reclame voor op de trailer dien je rekening te houden met het enorme oppervlak. Meestal is een trailer 13,6 meter lang en 2,65 meter hoog. Zorg ervoor dat het ontwerp op deze schaal goed zichtbaar is en de visuele boodschap duidelijk communiceert. Het ontwerp moet al op afstand herkenbaar zijn, want de tijd om je merkidentiteit over te brengen is meestal kort.

3. De kracht van eenvoud

Voorkom dat je te veel wilt communiceren of er een creatief spektakel van maakt. Zorg voor een beknopte en duidelijke boodschap die in één oogopslag begrepen kan worden (zie het voorbeeld van de vrachtwagen van EasyToys hieronder). Voorbijgangers hebben immers slechts enkele seconden om de boodschap in zich op te nemen. Voor uitgebreidere informatie is de achterzijde van de trailer een geschikte plek. Door de 100 km-regel en de files kun je daar de aandacht van de voorbijganger langer vasthouden. 

EasyToys Vrachtwagen

4. Consistentie en herkenbaarheid

Als je consistent bent in kleine dingen, kun je grootse resultaten behalen. Neem je brandbook mee en gebruik deze tijdens je briefing. Vaak staan hier reclamevoorbeelden in. Zo niet, voeg ze dan toe als moodboard, zodat je vrachtwagenreclame straks in lijn is met alle andere reclame-uitingen.

5. Krachtige afbeeldingen en graphics

Durf de aandacht te trekken met opvallende kleuren en afbeeldingen. Wat je laat zien, moet natuurlijk wel aansluiten bij je merk en boodschap. Ook moet het in de smaak vallen van je doelgroep, zoals Miljuschka goed begrijpt en toepast:

Campagnes met moving billboards op de weg

Je bent niet gebonden aan één ontwerp voor alle vrachtwagens. Tegenwoordig kiezen klanten steeds vaker voor verschillende ontwerpen voor elke vrachtwagen. Zo hebben we voor INDI vijf verschillende trailers rondrijden en voor XXL Nutrition drie. Dit geeft je de ruimte om meerdere reclameboodschappen over te brengen. Via bestickering op de achterkant kun je ervoor kiezen om deze ruimte actiematig in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld via een landingspagina (URL), QR-codes of kortingscodes testen welke campagnestrategie het beste activeert. 

Kom alles te weten over Moving billboards

trayler-brochure

Over trailer verscheen ook artikelen in:

Scroll to Top