Vrachtwagenreclame terug in de marketingmix - Trayler
TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240

Vrachtwagen bestickeren terug van weggeweest

Vrachtwagen bestickeren terug van weggeweest

TRAYLER_BLOG_SIDE_STRIPES
Group 49240
Group 49313

Het leek even niet meer van deze tijd en raakte uit de gratie: reclame op vervoersmiddelen. Een tram of bus werden weliswaar beschilderd door een kunstenaar, maar keiharde reclame-uitingen waren not done. Toch blijken deze enorme oppervlaktes op de vervoersmiddelen effectief om je doelgroep te bereiken. Dit kan door middel van vrachtwagenreclame. Moving billboards die meebewegen met jouw doelgroep en dagelijks massabereik genereren.

Group 49313

Out of home advertising weer terug in de marketingmix

Dat laatste lijkt daarmee terug van weggeweest. Sinds de komst van het internet lijkt marketing louter te koersen op online adverteren en online reclamecampagnes. Het lijkt de kortste weg met snelle resultaten. Dat leek in het begin zo, maar het aantal bedrijven dat online adverteert en marketingcampagnes lanceert, is zo enorm dat de concurrentie moordend is. Iedereen is online te vinden, lanceert blogs en toont vlogs. Niets mis mee, maar er is een uniekere manier van jezelf zichtbaar maken, die bijna vergeten was. Maar daarentegen heel goed blijkt te werken.

Reclame op de weg

Een goede marketeer kent de kracht van offline campagnes. Reclame in de straat. Reclame langs of op de weg. En laten vrachtwagens daar nu heel geschikt voor zijn, niet in de laatste plaats omdat ze beschikken over een enorm oppervlak waar iets op geplakt kan woorden. Een logo, slogan, beeld van producten passen prima op een lengte van maar liefst meer dan dertien meter aan vrachtwagen. Vrachtwagen reclame is daarmee terug van weggeweest.

Terug van weggeweest? Zeker. In de jaren negentig van de vorige eeuw zag je het veelvuldig ontstaan op vrachtwagens en ook op onder andere bedrijfsauto’s. Wie kent niet de slogan: ‘Veronica komt naar je toe deze zomer!’. De omroeporganisatie ging gewoon de weg op om zichzelf te laten zien. Met trendy auto’s beplakt met het Veronica logo en slogans. Ze waren niet te missen. Het bestickeren vrachtwagen kan eenzelfde effect teweegbrengen, te midden van alle online-uitingen.

Deze manier van offline adverteren blijkt nog altijd te werken en waarom zou je het niet allebei doen? Reclame op een vrachtwagen beslaat een groot oppervlak en een rijdende vrachtwagen passeert constant kijkers of wordt door deze kijkers zelf gepasseerd. Je (potentiële) doelgroep zal telkens weer in contact komen met jouw merk, wat bijdraagt aan een positieve merkassociatie.

Online en offline aan zichtbaarheid werken

Er kan een flinke groep mensen mee worden bereikt. De vrachtwagens van Trayler rijden minstens 80.000 kilometer per jaar. Medeweggebruikers zien ze regelmatig voorbijkomen, en wie het klappen van de marketingzweep kent weet dat onder meer logo’s als het ware worden opgeslagen in ons brein. Bij een volgende ‘ontmoeting’ zal de kijker het herkennen. Wie niet veel later een nieuwe tas nodig heeft, herinnert zich dat logo van die tassenshop op die vrachtwagen. De link is dan snel gelegd, de koop gesloten. Bingo!

Offline en online koppelen

Waardevol is om je eigen vrachtwagen te koppelen aan je online marketinguitingen. Zo kun je de vrachtwagen bijvoorbeeld gebruiken voor content op je socialmediakanalen of een bedrijfsfilm. Zowel online als offline wordt op deze manier gewerkt aan de zichtbaarheid. Met het bestickeren van een vrachtwagen, kan een bedrijf zichzelf op deze manier behoorlijk in de kijker rijden. Bovendien blijkt het gevoel van een ‘eigen vrachtwagen’ rond te hebben rijden voor een bedrijf een heuse kick.

Link: https://www.gic.nl/inbeeld/bedrijf-in-beeld/vrachtwagen-bestickeren-terug-van-weggeweest

Kom alles te weten over Moving billboards

trayler-brochure

Over trailer verscheen ook artikelen in:

Scroll to Top